21/5/12

CUP de Barcelona crida a sortir al carrer el dia 22 donant suport a la vaga d'educació

Aquest proper dimarts 22 de maig hi ha convocada vaga de tota la comunitat educativa dels Països Catalans, com també de  l'Estat, en què es crida tothom a tancar les aules i sortir al carrer. La situació de l'educació a casa nostra està en un estat crític arreu del territori, però si ens centrem en la conurbació catalana podríem assegurar que estem en coma.
Les polsacions són lentes i dèbils i només al Principat ens han aplicat retallades en els salaris del professorat de l’escola pública, més d´un 12% en els darrers dos anys, retallades en la rebaixa de les condicions laborals de les treballadores d’aquest sector, ja siguin substitutes, interines o funcionàries amb plaça,  treballant més hores amb aules més massificades, retallades en les beuqes d emenjador i d etransport.

La jornada del dia 22 es planteja com una vaga de mobilització activa de tota l´educació, des de les escoles bressol fins a les universitats, i  a proposta del moviment assembleari iniciat a Catalunya el 16M, acabarà en una assemblea al marge de la convocatòria unitària en la qual es discutiran propostes de continuïtat. 

A les portes d'acabar aquest curs, de davallada fataldels drets laborals dels docents i amb la precarització creixent de tot el paraigua educatiu, ens enfrontem a un proper curs amb milers de llocs de treball en perill, increment de la ratio per aula, incompliment deles substitucions necessàries per poder garantir una educació de qualitat, increment de taxes, rebaixes dels sous, etc.

Des de la Cup de Barcelona animem tothom, des de les treballadores de totes les etapes educatives, es pares i les mares, estudiants i qui pugui, que doni suport a la vaga d'educació fent sentir la veu d'un país, d'una societat i d'un poble català que n'està fart de retallades i  que es nega a pagar els plats trencats del sistema capitalista, els de la classe política i dels mal anomenats "mercats" , amb els seus interessos i anhels burgesos i racistes de precaritzar i privatitzar, com s'està fent amb la sanitat, l’escola pública de manera que esdevingui cada vegada més una fàbrica de generacions adormides i acrítiques, i un gueto d emiserables.

L'educació és el motor necessari per arrencar amb força una nova manera d'entendre  i de transformar el món: el futur ens l'estem jugant ara! Tanquem les escoles i sortim al carrer!

PER UN ENSENYAMENT PÚBLIC, DE QUALITAT, SOCIALMENT EMANCIPADOR I EN CATALÀ El DIA 22 SORTIM AL CARRER!!